Wiosennie na talerzu. Roszponka z buraczkami i tuńczykiem

Roszponka -dwie spore garści.
Burak średni - pokroić w cienkie półplasterki 
Jajko z tuńczykiem : 1 mała puszka tuńczyka w oleju, 2 gotowane jajka ,pół małej łyżeczki masła , pieprz, sól, pół małej pokrojonej w drobna kostkę cebuli .


Sos- mała łyżeczka octu balsamicznego , taka sama łyżeczka oleju z orzechów , pół łyżeczki musztardy , pół łyżeczki octu winnego ( miałam pół szafki rożnych octów do wyboru to co sobie będę żałować ;) ... Użyłam jeszcze oprócz balsamicznego ocet andaluzyjski w takiej samej ilości , łyżeczka wody , sól i pieprz (odrobina ) , pół małej łyżeczki musztardy, pół małej łyżeczki oliwy z oliwek. 
Kilka plasterków sera koziego pokrojone w małe kawałki. 


Smacznego 

Brak komentarzy