Tarta musztardowa

tarta musztardowa z pomidorami 
Potrzebne będzie :
płat ciasta francuskiego,2-3 łyżeczki musztardy Dijon,
2 średniej wielkości pomidory(sparzyć , zdjąć skórkę),
 które należy pokroić w plastry albo w półplasterki
 zależy jak kto woli.
Kawałek sera żółtego ( ja używam goudy albo jakiegoś 
 łagodnego ) - zetrzeć na drobnej tarce.

Na średnią  foremkę do tarty używam jeden płat
 gotowego ciasta francuskiego.
Piekę  w rozgrzanym piekarniku  około 10-15 min 
 w temperaturze 180-190C. 
Wyjmuję , czekam aż  troszkę  przestygnie ,
 smaruję musztarda Dijon  (około 2-3 łyżeczek) ,
 układam pokrojone  pomidory , posypuję startym serem.
Piekę  jeszcze jakieś 10-15 min  aż ser będzie rumiany .
Danie bardzo proste.

smacznego
S.
 
 

Brak komentarzy