tarta musztardowa z pomidorami
Potrzebne będzie :
płat ciasta francuskiego,2-3 łyżeczki musztardy Dijon,
2 średniej wielkości pomidory(sparzyć , zdjąć skórkę),
które należy pokroić w plastry albo w półplasterki
zależy jak kto woli.
Kawałek sera żółtego ( ja używam goudy albo jakiegoś
łagodnego ) - zetrzeć na drobnej tarce.
Na średnią foremkę do tarty używam jeden płat
gotowego ciasta francuskiego.
Piekę w rozgrzanym piekarniku około 10-15 min
w temperaturze 180-190C.
Wyjmuję , czekam aż troszkę przestygnie ,
smaruję musztarda Dijon (około 2-3 łyżeczek) ,
układam pokrojone pomidory , posypuję startym serem.
Piekę jeszcze jakieś 10-15 min aż ser będzie rumiany .
Danie bardzo proste.
smacznego
S.
Brak komentarzy